- ماما هنامشرفة عامة القسم الدينى و الأسرة
- عدد المساهمات : 9179
نقاط : 49024
تاريخ التسجيل : 21/04/2011
عجينة كل الاستعمالات
السبت 09 أغسطس 2014, 00:52
العجينة اليابانية
2 م ك دقيق
نص كوب ماء
نخلطهم على بعض فى حلة على النار ونقلب بسرعة على نار هادية لغاية ما تبقى زى الباشميل
نسيبها لغاية ما تبرد او تدفى بس المهم مش تكون سخنة
نضيف على الخليط ده
2 وربع كوب دقيق
2 م ك لبن بودرة
3 م ك سكر
ذرة ملح
1 م ص خميرة
بيضة
نخلط كويس جدا ونضيف مية دافية شوية شوية وخلى بالك انها مش بتاخد مية كتير
بعد ما تتكون عجينة متماسكة شوية ضيفى 3 م ك زبدة واعجنى تانى لغاية ما الزبدة تتداخل مع العجينة
نتركها تخمر ونشكلها زى ما نحب
ملحوظة ممكن نستعملها لكل المخبوزات ( البيتزا ، الكرواسون ، الباتية ، بالعجوة ، كب بيتزا )
2 م ك دقيق
نص كوب ماء
نخلطهم على بعض فى حلة على النار ونقلب بسرعة على نار هادية لغاية ما تبقى زى الباشميل
نسيبها لغاية ما تبرد او تدفى بس المهم مش تكون سخنة
نضيف على الخليط ده
2 وربع كوب دقيق
2 م ك لبن بودرة
3 م ك سكر
ذرة ملح
1 م ص خميرة
بيضة
نخلط كويس جدا ونضيف مية دافية شوية شوية وخلى بالك انها مش بتاخد مية كتير
بعد ما تتكون عجينة متماسكة شوية ضيفى 3 م ك زبدة واعجنى تانى لغاية ما الزبدة تتداخل مع العجينة
نتركها تخمر ونشكلها زى ما نحب
ملحوظة ممكن نستعملها لكل المخبوزات ( البيتزا ، الكرواسون ، الباتية ، بالعجوة ، كب بيتزا )
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى