- أم زينبالمديرة العامة
- عدد المساهمات : 15740
نقاط : 135570
تاريخ التسجيل : 08/01/2011
محشي ورق العنب بطريقة سهلة وخفيفة
الأربعاء 02 يوليو 2014, 14:30
محشى ورق العنب بطريقة سهلة وخفيفة
لو بتحبى ورق العنب تعالى معايا هنقدمه النهاردة بطريقة سهلة ولذيذة جدا ، يلا تعالى معايا شوفى مقادير وصفتنا حضريها وبسرعة ع المطبخ علشان نقدم أشهى طبق محشى من ورق العنب .
المقادير :
500 جرام من ورق العنب
كوب ونصف أرز مغسول
كوب بقدونس مفروم
نصف كوب نعناع مفروم
4 طماطم صغيرة مفرومة
4 بصل مفروم فرماً ناعماً
نصف كوب زيت زيتون
ثلاثة أرباع كوب عصير ليمون
2 بطاطس مشرّحة
رشّة ملح
رشّة فلفل
محشى ورق العنب بطريقة سهلة وخفيفة
طريقة التحضير :
اسلقى ورق العنب من خلال وضعها بالماء المغلي لدقيقة واحدة.
أخلطي الأرز، البقدونس، النعناع، الطماطم، البصل، عصير الليمون ، زيت الزيتون، الملح والفلفل في وعاءٍ كبير.
ثم ضعي ملعقة من الحشوة داخل كل ورقة عنب ولفّيها بحيث الجانب الخشن للداخل والناعم للخارج ويفضل لفها على طبق مسطح .
ضعي شرائح البطاطس في قعر قدرٍ ثمّ أوراق العنب فوقها.
إملئي القدر ماء او شوربه مغليه لكن شويه شويه يعني اضيفي كوب واحد ولما يغلي الورق زودي كوب تاني وهكذا حتي تنتهي الكميه ثمّ ضعي صحناً على ورق العنب لمنعها من التحرّك والتفتّح.
إطهي الطبخة لمدّة ساعة حتّى تنضج أوراق العنب ثمّ قدّميها.
وبالصحة والهنا…
لو بتحبى ورق العنب تعالى معايا هنقدمه النهاردة بطريقة سهلة ولذيذة جدا ، يلا تعالى معايا شوفى مقادير وصفتنا حضريها وبسرعة ع المطبخ علشان نقدم أشهى طبق محشى من ورق العنب .
المقادير :
500 جرام من ورق العنب
كوب ونصف أرز مغسول
كوب بقدونس مفروم
نصف كوب نعناع مفروم
4 طماطم صغيرة مفرومة
4 بصل مفروم فرماً ناعماً
نصف كوب زيت زيتون
ثلاثة أرباع كوب عصير ليمون
2 بطاطس مشرّحة
رشّة ملح
رشّة فلفل
محشى ورق العنب بطريقة سهلة وخفيفة
طريقة التحضير :
اسلقى ورق العنب من خلال وضعها بالماء المغلي لدقيقة واحدة.
أخلطي الأرز، البقدونس، النعناع، الطماطم، البصل، عصير الليمون ، زيت الزيتون، الملح والفلفل في وعاءٍ كبير.
ثم ضعي ملعقة من الحشوة داخل كل ورقة عنب ولفّيها بحيث الجانب الخشن للداخل والناعم للخارج ويفضل لفها على طبق مسطح .
ضعي شرائح البطاطس في قعر قدرٍ ثمّ أوراق العنب فوقها.
إملئي القدر ماء او شوربه مغليه لكن شويه شويه يعني اضيفي كوب واحد ولما يغلي الورق زودي كوب تاني وهكذا حتي تنتهي الكميه ثمّ ضعي صحناً على ورق العنب لمنعها من التحرّك والتفتّح.
إطهي الطبخة لمدّة ساعة حتّى تنضج أوراق العنب ثمّ قدّميها.
وبالصحة والهنا…
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى