- ماما هنامشرفة عامة القسم الدينى و الأسرة
- عدد المساهمات : 9179
نقاط : 49036
تاريخ التسجيل : 21/04/2011
توست طري جدا
الإثنين 12 مايو 2014, 22:48
توست طري جدا
المقادير
كيلو دقيق وبيضة وعلبة زبادى وملعقتين صغيرين بيكنج بودر وقطعة خميرة اد عين الجمل او ملعقة ونص كبيرة واربع ملاعق زيت ورسة ملح وفنجان صغير سكر وثلاث ملاعق عسل ممسوحة يهنى مش مليانين وماء للعجن
الطريقة
حتجيبى تلاث اربع كوب ماء دافئ مع السكر والخميرة وقلبيهم وسيبيهم الخطوة مهمة للخميرة لو عليت كملى لو معليتش يبقى ارميها ومش تكملى بيها
حطى الخميرة لما تفور وانخلى الدقيق خدى منه نص كوب على جنب
وضيفى الخميرة على باقى المكونات واديها بقى عجن جامد اوى اوى
وزودى الدقيق الباقى ضبطى العجينة ولو احتاجت تانى ملعقتين او اكتر حطى لان الدقيق بيختلف واعجنى كدة لمدة عشر دقايق وسيبيها نص ساعة او اكتر واعجنيها جامد تانى العجينة صراحة وهم طرية وفاتحة وهشة انتى اما تجربيها حتشوفى واما تخمر هاتى القالب بتاع التوست وشكلى على حجمه زى ما انا حطاه كدة لانه بيخمر وبيعلى اوى اوى ما شاء الله زى ما انتو شايفين وحطيه يخمر على مهله خالص مش حياخد وقت كتير لان المطبخ دائما يكون دافى بعد الاكل
المهم خمريه كويس وحطيه فى فرن ساخن وتحته في الرف اللى تحته صينيه فيها ماية دة حيخليه طري واما يطلع ادهنى وشه زبدة او قشطة بلدى وغطيه وبالهنا والشفا
وممكن تعملي كيزر كمان منتهى الطراوة والهشاشة
smi 1
المقادير
كيلو دقيق وبيضة وعلبة زبادى وملعقتين صغيرين بيكنج بودر وقطعة خميرة اد عين الجمل او ملعقة ونص كبيرة واربع ملاعق زيت ورسة ملح وفنجان صغير سكر وثلاث ملاعق عسل ممسوحة يهنى مش مليانين وماء للعجن
الطريقة
حتجيبى تلاث اربع كوب ماء دافئ مع السكر والخميرة وقلبيهم وسيبيهم الخطوة مهمة للخميرة لو عليت كملى لو معليتش يبقى ارميها ومش تكملى بيها
حطى الخميرة لما تفور وانخلى الدقيق خدى منه نص كوب على جنب
وضيفى الخميرة على باقى المكونات واديها بقى عجن جامد اوى اوى
وزودى الدقيق الباقى ضبطى العجينة ولو احتاجت تانى ملعقتين او اكتر حطى لان الدقيق بيختلف واعجنى كدة لمدة عشر دقايق وسيبيها نص ساعة او اكتر واعجنيها جامد تانى العجينة صراحة وهم طرية وفاتحة وهشة انتى اما تجربيها حتشوفى واما تخمر هاتى القالب بتاع التوست وشكلى على حجمه زى ما انا حطاه كدة لانه بيخمر وبيعلى اوى اوى ما شاء الله زى ما انتو شايفين وحطيه يخمر على مهله خالص مش حياخد وقت كتير لان المطبخ دائما يكون دافى بعد الاكل
المهم خمريه كويس وحطيه فى فرن ساخن وتحته في الرف اللى تحته صينيه فيها ماية دة حيخليه طري واما يطلع ادهنى وشه زبدة او قشطة بلدى وغطيه وبالهنا والشفا
وممكن تعملي كيزر كمان منتهى الطراوة والهشاشة
smi 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى